Internettoegang Opgezet Bij De Telecom Aanbieders, Hoe Werkt Het Precies?

Belangrijk! De gebruikersgegevens stellen de Telekom net als andere aanbieders apart voor de aannemer. Keer op keer gebeurt het dat deze brieven verloren gaan of misplaatst zijn. Even banaal als het klinkt: de gebruikersgegevens moeten worden opgeslagen in een apart vak op de pc, zolang er maar voor wordt gezorgd dat dit onderwerp alleen bekend is of toegankelijk is voor de contractant. Ook kun je beginnen met het internet abonnement vergelijken en makkelijk besparen zo lang je contract maar afgelopen is. Als er glasvezel beschikbaar is kun je ook naar die optie kijken om te genieten van het snelste internet van dit moment.

Hoe Kun Je Toegang Krijgen Tot Het Internet Met Een Breedbandkabel?

In principe vindt de gebruiker alle informatie voor het opzetten van een internettoegangscursus in de meegeleverde handleidingen. Deze zijn echter zeer gedetailleerd en daarom hebben beginners vaak het probleem om de verstrekte informatie correct te classificeren. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de ondersteuning van de telecom bellen. Toch is het logisch om jezelf te helpen.

Telekom heeft ook een verbindingswizard voor breedbandtoegang met kabel geleverd, die in principe dezelfde taak vervult als het overeenkomstige deel van het besturingssysteem, zodat er in principe geen andere processen zijn voor oudere pc’s of contractpartners van Telekom voor klanten die hun breedbandverbinding via het controlepaneel opzetten. Ook hier moet aandacht worden besteed aan het juiste verbindingstype (PPPoE) en moeten de gebruikersgegevens correct worden ingevoerd.

De software koppelt zichzelf aan de diensten van de startbalk, zodat de verbinding kan worden geactiveerd door op het pictogram te dubbelklikken. Voordat u inbelt, wordt hier een selectiedialoogvenster weergegeven. Bovendien kunnen de activiteit en de verbindingssnelheid vervolgens via een dialoogvenster worden gecontroleerd.

Voor nieuwere LAN-toegang via router is het mogelijk om een internetverbinding rechtstreeks via de browser in te stellen. Hiervoor is het noodzakelijk om de lokale IP van de computer te kennen. Het standaard IP-adres is: http://192.168.2.1. Als dit IP-adres om technische redenen is gewijzigd, moet de gebruiker dit bepalen. In het startmenu van de computer bevindt zich een opdrachtregel op Microsoft-besturingssystemen. Voer de cmd-opdracht erin in en druk op Enter. In het dialoogvenster moet je het commando ipconfig invoeren. Onder Default Gateway vindt nu het juiste IP.

Als dit nu in de URL-regel van de standaardbrowser wordt ingevoerd, wordt het dialoogvenster geopend. Hier worden de activeringsgegevens inclusief het apparaatwachtwoord opgevraagd. Het apparaatwachtwoord beschermt ook de internettoegang tegen aanvallen. Standaard is dit wachtwoord 0.0.0.0. Als het niet wordt gewijzigd, krijgt de computer telkens een nieuwe IP toegewezen wanneer hij inbelt, wat nuttig kan zijn.

Bij nieuwere WLAN-verbindingen biedt de Telekom een nieuwe verbindingsassistent. Dit maakt gebruik van delen van de systeemcontrole en beheert ook de dial-up via de hotspots van Telekom voor mobiel surfen. Bovendien zijn hier versies van bestanden van de thuis-pc voor mobiel internet mogelijk. (Zie hieronder).

Internettoegang Ingesteld Op De iPhone

Voor sommige contractpartijen, die de iPhone aanbieden, is het niet meer nodig om een eigen internetverbinding op te zetten. Als de provider het apparaat van de gebruiker nodig heeft, wordt hij hierover in de contractgegevens geïnformeerd. Maar als een iPhone zonder contract is gekocht, moet u zelf een internetverbinding tot stand brengen.

Eerst gaat de gebruiker naar het instellingenmenu van de iPhone. Daar moet op het menupunt “Algemeen” worden geklikt. Onder het menu-item “Netwerk vindt u het pictogram” Mobile Data Network “. Hier moeten de gegevens worden ingevoerd zoals opgegeven door de provider. De iPhone slaat de gegevens automatisch op. Nadat u het instellingenmenu hebt gesloten, kan het enkele minuten duren om verbinding te maken. Als u een postvak van dezelfde provider gebruikt, moeten ze de informatie over het apparaat doorgeven. Helaas zijn de procedures hier te verschillend om hier in detail te worden beschreven.

Stel Internettoegang Via WLAN In

De hardware-instellingen worden beschreven in de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Een installatieplan is ook bijgevoegd. Veel providers bieden ook een gratis installatieservice. Het is zinvol om hier alleen de vaststelling van toegang op softwareniveau te beschrijven om ervoor te zorgen dat alles na een systeemwijziging of nieuwe aankoop weer snel werkt.