5 essentiële dingen die u moet weten voordat u een gebruikte auto koopt

Stel dat je op de markt bent voor een nieuwe set wielen waarmee je wilt pronken wanneer je deze zomer met je vrienden rondloopt. Je hebt twee opties: een spiksplinter nieuwe auto die, hoewel veilig en betrouwbaar, je portemonnee zwaar belast of een gebruikte auto koopt die niet alleen veilig en betrouwbaar is, maar ook voor een fractie van de prijs komt. Jij kiest de laatste van de twee. Ook kun je nog rondkijken voor een nieuwe lease auto in Nederland om de winst van je verkochte auto meteen te gebruiken. Het enigste wat je dan zeker moet weten is of je kiest voor een private lease of dat je een andere (zakelijke) vorm kiest

Maar de kansen zijn dat je wat – kras dat – een heleboel – vragen hebt die beantwoord moeten worden voordat je die pen neemt en op de stippellijn tekent. En wij bij Boro hebben de antwoorden op de belangrijkste.

Blader naar beneden en bekijk onze lijst met de vijf belangrijkste dingen die je moet weten voordat je naar je lokale dealer gaat.

  1. PRIJZEN

Terwijl gebruikte auto’s goedkoper kunnen zijn dan gloednieuwe auto’s, betekent dit niet dat je de eerste auto moet kopen die je in handen hebt. Vooral als je een krap budget hebt en probeert niet teveel geld uit te geven. Neem de tijd om je onderzoek te doen, of het betekent dat je websites zoals TrueCar en Cargurus bezoekt of gewoon door de gerubriceerde advertenties leest en prijzen vergelijkt met voertuigen die op je lijst staan. Overweeg ook om de vergoedingen die bij elk voertuig horen (btw, enz.), Te analyseren.

  2. GARANTIE

Garantieplannen kunnen lastig zijn. Sommige auto’s worden gedekt door de oorspronkelijke fabrikant (en als zodanig geadverteerd), sommige door derden en sommige worden helemaal niet gedekt (dit is meestal het geval bij auto’s die ouder zijn dan drie of vier jaar). Controleer bij het selecteren van een auto of er geen bestaande problemen zijn en vraag naar het plan voor elk voertuig, zodat u een idee kunt krijgen van wat hun plan is.

  3. VERZEKERING

Deze is nogal een beetje een brahma. Zorg ervoor dat uw autoverzekeringspolissen (of de autoverzekeringspolissen van uw ouders als u nog steeds op het gezinsabonnement bent) up-to-date zijn voordat u koopt, om er zeker van te zijn dat er niets fout gaat tijdens de laatste verkoop.

  4. INSPECTIE

Dit is ook een goed idee. Overweeg een onafhankelijke monteur in te huren om een ​​grondig onderzoek van de auto uit te voeren voorafgaand aan uw aankoop en kijk of er onderliggende problemen zijn of dat het voertuig dat u gaat kopen betrokken was bij ongelukken. Je kunt ook bepalen of dit een mogelijk probleem is door de auto’s te onderzoeken …

  5. GESCHIEDENIS VAN HET VOERTUIG

Van auto-ongelukken tot betrokkenheid bij natuurrampen (overstromingen, aardbevingen, etc.) tot het terugdraaien van de teller, de geschiedenis van een auto kan bepalen of uw toekomstige auto niet in de beste staat verkeert om te worden aangeschaft.